(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur tezisda maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarda chet tilini o‘rgatishda kognitiv faoliyatni rivojlantirishning zamonaviy metodlari tahlil qilinadi. Kognitiv faoliyat, ya’ni tafakkur va aqliy faoliyatni rag’batlantirish, bolalarning chet tilini o‘rganish jarayoniga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Bolalar o‘z kognitiv qobiliyatlarini rivojlantirish orqali til o‘rganish jarayonida ko‘proq muvaffaqiyatga erishadilar. Tezistda kognitiv faoliyatni rivojlantirishga yordam beradigan pedagogik metodlar, o‘yin orqali o‘rgatish, vizual va interaktiv materiallardan foydalanish, qisqa va sodda vazifalar orqali bolalarning e’tiborini jalb qilish kabi zamonaviy yondashuvlar keltirilgan. Shuningdek, chet tilini o‘rganishda bolalarning tilga oid nutqiy va lingvistik kompetensiyalarini oshirish uchun o‘qituvchi va tarbiyachilarning roli, interaktiv metodlar va individual yondashuvlar ham muhim o‘rin tutadi.