(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu tezisda, oliy ta’lim muassasalarida xorijiy talabalarni o‘qitishning me’yoriy-xuquqiy asoslari o‘rganiladi. Xorijiy talabalarni o‘qitish jarayoni nafaqat akademik, balki ijtimoiy va madaniy integratsiya masalalarini ham o‘z ichiga oladi. Bu jarayon, har bir davlatning ta’lim tizimiga mos ravishda me’yoriy huquqiy hujjatlar orqali tartibga solinadi. Tezisda O‘zbekiston Respublikasi, shuningdek, xorijiy talabalarning o‘qish jarayonini samarali tashkil etish uchun qabul qilingan qonunlar, qarorlar va ta’lim sohasi bo‘yicha ishlab chiqilgan hujjatlar ko‘rib chiqiladi. Xorijiy talabalar uchun o‘qitishning huquqiy asoslari, ularning huquqlari va majburiyatlari, shuningdek, o‘quv muassasalarining majburiyatlari aniq ifodalangan. Tadqiqot, xorijiy talabalar uchun ta’lim imkoniyatlari yaratish, ularning o‘qish jarayonini soddalashtirish va ularning ijtimoiy integratsiyasini ta’minlashga qaratilgan me’yoriy hujjatlar va qonunlarni yoritadi.