BOSHLANG’ICH SINF “O’QISH SAVODXONLIGI” DARSLARIDA ADABIY JANRLARNI O’QITISH NAZARIYASI (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
maqolada boshlang’ich sinf “O’qish savodxonligi” darslarida adabiy janrlarni o’qitish nazariyasi, uning ahamiyati, o’qitish tartibi, usullari, ularni tadqiq qilinishi haqida umumiy nazariy ma’lumotlar keltirilgan. Boshlang’ich ta’lim tizimida o’qititiladigan barcha adabiy janrlar ham qisman nazariy ma’lumoti asosida o’rgatilib, so’ng amaliy tahliliy bosqichga o’tishi haqida ilmiy-nazariy fikr va mulohazalar berilgan.