MAKTABGACHA BOLALAR SHAXSINI SHAKLLANTIRISHDA RO’LLI O’YINLARNING AXAMIYATI. (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
Maqolada syudjetli ro’lli o’yinlarning maktabgacha yoshdagi bolalarda  asosiy vositalari ilmiy asoslab berilgan. Xususan, syudjetli ro’lli o’yinlar bolaning jismoniy va psixologik rivojlanishiga ,taffakuri va xotirasini yaxshilashga ,aqliy zo’riqishlarni oldini olishga xizmat qilishi ilgari surilgan.