Ziddiyatli Kommunikativ Vaziyatlarda Shaxslararo Muloqatning Pragmalingvistik Xususiyatlari (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
:Maqolada shaxslararo muloqotda pragmalingvistik xususiyatlar muhim rol o'ynaydi. Muloqot ishtirokchilari o'rtasidagi o'zaro munosabatlar, shuningdek, muloqot maqsadi va konteksti kommunikativ xatti-harakatlar va ularni ifodalash usullariga sezilarli ta'sir ko'rsatadi. Mazkur maqolada ziddiyatli kommunikativ vaziyatlardagi pragmalingvistik xususiyatlar tahlil qilinadi. Tahlillar shuni ko'rsatadiki, ziddiyatli vaziyatlarda pragmalingvistik vositalardan unumli foydalanish kommunikativ muammolarni hal etish va muloqotni samarali tarzda olib borishda muhim ahamiyat kasb etadi.