STEAM ELEMENTLARINI BOSHLANG’ICH TA’LIMGA INTEGRATSIYA QILISH TAJRIBALARINI SOLISHTIRIB O’RGANISH (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Mazkur maqolada STEAM (fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika) ta’lim yondashuvining boshlang‘ich maktab darslariga integratsiya qilinishining ahamiyati va afzalliklari yoritilgan. Unda STEAM elementlari orqali o‘quvchilarda ijodkorlik, tanqidiy fikrlash, jamoaviy ishlash va muammolarni hal qilish ko‘nikmalari qanday rivojlanishi tushuntirilgan. Shuningdek, fanlararo bog‘liqlikni anglash, texnologiyalardan foydalanishni o‘rganish va o‘quvchilarning kelajak kasblariga tayyorlanishiga qo‘shgan hissasi ham ochib berilgan. Maqola boshlang‘ich ta’limda zamonaviy yondashuvlardan samarali foydalanish bo‘yicha nazariy va amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.