INTUITSIYA VA RATSIONAL FIKRLASHNING INSON HAYOTIDAGI O‘RNI (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Mazkur maqolada inson tafakkurining ikki muhim shakli — intuitsiya va ratsional fikrlashning mohiyati, ularning qaror qabul qilish jarayonidagi o‘rni va o‘zaro munosabati ilmiy-falsafiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Intuitsiya ko‘pincha hissiy va anglanmagan jarayon sifatida qaralsa-da, u inson tajribasi va ong osti mexanizmlariga tayanadi. Ratsional fikrlash esa mantiqiy izchillik va dalillarga asoslangan holda qaror chiqarishga xizmat qiladi. Maqolada mashhur allomalar va mutafakkirlar fikrlariga tayangan holda, ushbu ikki tafakkur turi o‘rtasidagi muvozanatning inson hayotidagi ahamiyati ochib beriladi.