BOSHLANG‘ICH TA’LIM VA XORIJIY TA’LIM TIZIMLARI INTEGRATSIYASINING NAZARIY-AMALIY JIHATLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimini takomillashtirish jarayonida xorijiy ta’lim tajribalarini o‘rganish va ularni milliy ta’lim amaliyotiga integratsiyalashning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Tadqiqotda xalqaro ta’lim tizimlarida qo‘llaniladigan kompetensiyaga yo‘naltirilgan yondashuvlar, innovatsion o‘qitish metodlari, baholash modeli va pedagog kadrlar tayyorlashning zamonaviy tamoyillari umumlashtirilgan. Shuningdek, ushbu ilg‘or tajribalarni O‘zbekiston boshlang‘ich ta’limiga moslashtirish imkoniyatlari hamda ularning amaliy samaradorligi tahlil qilingan. Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilari rivojlanishini qo‘llab-quvvatlaydigan pedagogik texnologiyalar hamda integratsiya jarayonining afzalliklari bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosalar berilgan.