РЕПРОДУКТИВ ЁШДАГИ АЁЛЛАРДА БАЧАДОННИНГ НОРМАДА ВА ПАТОЛОГИК ЎЗГАРИШЛАРДАГИ ЭНДОМЕТРИЙ ЭПИТЕЛИАЛ ХУЖАЙРАЛАРНИ МОРФОЛОГИК БАХОЛАШ. (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Эндометриоз – ҳолдан тойдирувчи, эстроген қарам бўлган сурункали гинекологик касаллик ҳисобланиб, бачадон бўшлиғидан ташқарида эндометриоид тўқима ва дисфункционал эндометриоид безлар ва строма бўлиши билан характерланади. Эндометриоз частотасини баҳолаш қийин, чунки ушбу патологияси бор айрим беморларда касаллик белгиларсиз кечади; шундай қилиб, 11% гача ҳолатлар ташхисланмасдан қолади ( Saunders P.T.K., Horne A.W.2021).