IKKINCHI JAHON URUSHI YILLARIDA O‘ZBEKISTONDA DEMOGRAFIK JARAYONLAR FARG‘ONA NAMANGAN ANDIJON OBLASTLARI MISOLIDA (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Ushbu tezisda Ikkinchi jahon urushi yillarida O‘zbekistonda, xususan, Farg‘ona vodiysi viloyatlarida yuz bergan demografik jarayonlar tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Urush davrida aholining tabiiy o‘sish sur’atlari, migratsiya oqimlari, harbiy safarbarlik, evakuatsiya jarayonlari hamda ayollar va bolalarning ijtimoiy-demografik holati o‘rganilgan. Farg‘ona, Namangan va Andijon viloyatlaridagi aholi sonidagi o‘zgarishlar, demografik siyosatning o‘ziga xos jihatlari va urushning ijtimoiy oqibatlari chuqur tahlil qilinadi.