Ta`lim - tarbiya jarayoniga o’qituvchi tovush intensivligining ta`siri. (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Ushbu maqola ta'lim- tarbiya jarayonida muhim ahamiyatga ega bo’lgan o’qituvchi tovush intensivligi  holatining shu jarayonga  ta'sirini o’rganishga bag'ishlangan. Ushbu ta'sirning asosiy jihatlari ko'rib chiqilgan bo’lib, bu  hodisaga asosiy omillarning umumlashgan ta'siri va natijalarining ijobiy va salbiy jihatlari tahlil qilingan. Tegishli usullarni qo'llash orqali ta'minlanishi mumkin bo'lgan ta'sir darajasiga erishish masalalari ko'rib chiqilgan.