BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH TA’LIM TEXNOLOGIYA FANI O‘QITUVCHILARINI KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASH (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Maqolada axborot jamiyat va ta’lim tizimining hozirgi rivojlanish holati zamonaviy maktabda axborot infratuzilmasi va ta’lim jarayonini boshqarish uchun shart-sharoitlarga ega bo‘lgan axborot ta’lim tizimini yaratish zarurligini ko‘rsatadi. Aloqa va aloqa vositalari, zamonaviy texnik qurilmalarning rivojlanishi tufayli turli fan yo‘nalishlarini o‘qitish darajasida maxsus to‘garaklarni shakllantirish kerak.Shu bilan birga, pedagogik amaliyot tahlili shuni ko‘rsatadiki, texnologik ta’limning axborot muhiti nafaqat "Texnologiya" fanining mazmuniga, balki talabalarning o‘quv faoliyatini tashkil etishga ham ta’sir qiluvchi zamonaviy texnologiyalarning jadal rivojlanishi natijasida yuzaga keladigan o‘ziga xos xususiyatlarga ega.