(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
Ushbu maqolada g’o’za duragaylarining vilt kasalligiga bardoshliligi masalasi o’rganilgan. Adabiyotlar tahlili asosida oddiy va murakkab duragaylardagi vilt kasalligiga chidamlilik mexanizmlari, seleksiya usullari va genetik xususiyatlar tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko’ra, murakkab duragaylar oddiy duragaylarga nisbatan vilt kasalligiga yuqoriroq bardoshlilikni namoyon etishi aniqlangan.