(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
Kron kasalligi – ichakning yallig’lanish kasalliklari (IBD) guruhidagi surunkali va takrorlanuvchi ichak kasalligi. Ovqat hazm qilish traktining istalgan nuqtasida paydo bo’lishi mumkin bo’lgan kron kasalligi ichak devorida yallig’lanish va yaralarni keltirib chiqaradi. Ko’pincha yoshlar orasida uchraydigan bu kasallik hayot sifatiga jiddiy ta’sir ko’rsatishi va asoratlarni keltirib chiqarishi mumkin. Ushbu maqolada Kron kasalligi nima ekanligini, uning belgilari va davolash usullarini batafsil ko’rib chiqamiz.