(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
Inson uchun korish, his qilish va eshitish qanchalik zarur bolsa, hid bilish ham shunchalik ahamiyatga egadir. Kundalik hayotimizdan tortib badiiy adabiyotlar-u tibbiyot sohasida ham hidlar muhim ahamiyat kasb etadi. Masalan, tibbiyotda hidlar kasallikni taxmin qilish va xususiyatlarini tavsif etishga, sogliq uchun xavfli bolgan kasalliklarni oldindan aniqlab, bartaraf etishga yordam beradi.