(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
:Hududlarning mahalliy byudjet daromadlari va xarajatlari tarkibi hamda ularning miqdori shu hududning rivojlanish darajasi bilan bir qatorda moliyaviy salohiyatini ham ochib beradi. Mahalliy byudjet daromadlar bazasini kengaytirish va yillar davomida uning tarkibida sodir bo’layotgan o’zgarishlarning samaradorligini aniqlash kelgusidagi rivojlanish strategiyalarni ishlab chiqish va amaliyotga tatbiq etish borasida o’z hissasini qo’shadi. Ushbu maqolada Surxondaryo viloyati mahalliy byudjet daromadlar tarkibining 2010-yildan 2022- yilgacha bo’lgan tarkibiy o’zgarishlar samaradorligi Ryabtsev indeksi yordamida tahlil qilingan