(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2026)
Тиббиёт сохасида гатроэентералогия амалиётида ошқозон ости бези касалликлари кенга тарқалган бўлиб, ушбу касалликни эрта аниқлаш ва бошқа касалликлар билан дифференциал ташхислаш замонавий инструментал текширув усуллари мухим ахамият касб этади. Шунингдек, бугунги кунда ультротовуш текшируви (УТТ) инвазив бўлмаган, хавфсиз ва кенг кўлланиладиган ташхис усули хисобланади. Шу сабабли олиб бориладиган илмий иш тадқиқотларида ошқозон ости бези касалликларани эрта аниқлашда УТТ диагностик ахамияти тахлил қилинади.