(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2026)
Ushbu maqolada shaxs ma’naviyatining shakllanishida diniy qadriyatlarning tutgan o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Unda diniy qadriyatlarning inson ongiga, axloqiy qarashlariga hamda ijtimoiy xulq-atvoriga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan yoritib berilgan. Shuningdek, diniy ta’limotlar orqali shakllanadigan halollik, adolat, mehr-oqibat, sabr-toqat kabi fazilatlarning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni asoslab beriladi. Maqolada milliy va umuminsoniy qadriyatlar uyg‘unligi, globallashuv sharoitida ma’naviy tarbiyaning dolzarb masalalari ham ko‘rib chiqiladi.