(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2026)
Mazkur maqolada ayollarga nisbatan zo‘ravonlikning huquqiy mohiyati, uning turlari hamda bunday harakatlar uchun belgilangan javobgarlik masalalari milliy va xalqaro huquq normalari asosida tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda O‘zbekistonda xotin-qizlarni himoya qilish borasida amalga oshirilgan islohotlar, xususan, himoya orderi instituti, jinoyat-huquqiy javobgarlikning kuchaytirilishi hamda inson huquqlarini ustuvor qadriyat sifatida mustahkamlash jarayonlari yoritib beriladi. Shuningdek, muammo yuzasidan mavjud amaliy kamchiliklar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.