(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2026)
Mazkur maqolada Xiva adabiy muhitini yorituvchi yozma manbalar qiyosiy tahlil asosida o‘rganiladi. Tadqiqot jarayonida Xiva adabiy muhitiga oid tarixiy, badiiy va ilmiy manbalar tahlil qilinib, ularning mazmuni, ahamiyati hamda o‘zaro o‘xshash va farqli jihatlari aniqlanadi. Shuningdek, ushbu manbalarda aks etgan adabiy jarayonlar, ijodkorlar faoliyati va davrning madaniy-adabiy muhitiga oid ma’lumotlar ilmiy jihatdan baholanadi. Maqolada manbalar asosida Xiva adabiy muhitining shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir ko‘rsatgan omillar yoritilib, ularning tarixiy hamda adabiy merosni o‘rganishdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari Xiva adabiy muhitini chuqurroq anglash va uni manbashunoslik nuqtai nazaridan tahlil qilishda muhim ilmiy ahamiyat kasb etadi.