(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘zlashtirishi past bo‘lgan o‘quvchilar bilan ishlashning pedagogik-psixologik asoslari, ularning o‘ziga xos xususiyatlari hamda samarali metod va usullari yoritilgan. O‘zlashtirishi past bolalar bilan ishlashda individual yondashuv, differensial ta’lim, didaktik o‘yinlar, rag‘batlantirish va zamonaviy pedagogik texnologiyalarning ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Maqolada shuningdek, o‘quvchilarning bilimlarni o‘zlashtirish darajasini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari, metodistlar va pedagogika yo‘nalishi talabalari uchun amaliy ahamiyatga ega.