(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Mazkur ishda qobiliyat va imkoniyat ma’nolarini ifodalovchi modal fe’llarning semantik va funksional xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ingliz tilidagi can, could, may, might kabi modal fe’llarning nutq jarayonida shaxsning ichki qobiliyati, tashqi sharoitga bog‘liq imkoniyati hamda ehtimollikni ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ushbu modal fe’llarning o‘zbek tiliga tarjimadagi muqobillari va ma’no nozikliklari qiyosiy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Natijada modal fe’llarning kommunikativ vazifasi va ularning til tizimidagi ahamiyati aniqlanadi.