(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Mazkur maqola yosh futbolchilarda funksional assimmetriyaning ta’sirini o‘rganadi. Assimmetriya, ya’ni futbolchilarda dominir va nondominant oyoqlar orasidagi farq, to‘pni boshqarish texnikasiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Bu maqolada, nondominant oyoqni rivojlantirish orqali futbolchilarning texnik mahoratini oshirish bo‘yicha takliflar kiritiladi. Tadqiqot eksperimental guruhda o‘tkazildi va natijalar shuni ko‘rsatdiki, nondominant oyoqni rivojlantirish to‘pni boshqarish texnikasini yaxshilashga olib keldi..