(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2025)
Ushbu maqola ekologik mas’uliyatni shakllantirishning ahamiyatini va o‘quv jarayonida qanday qilib yosh avlodning ekologik tafakkurini rivojlantirishni ko‘rib chiqadi. O‘quvchilarda ekologik mas’uliyatni shakllantirish ekologik ta’lim va tarbiyaning eng muhim vazifalaridan biri bo‘lib, bu jarayonning samarali bo‘lishi uchun ekologik bilimlarni amaliyotga qo‘llash zaruriyati ta’kidlanadi. Ekologik mas’uliyatning shakllanishi nafaqat o‘quvchilarning ekologik bilimlarini, balki ularning shaxsiy va jamiyatga nisbatan mas’uliyatli munosabatini ham o‘z ichiga oladi. Maqolada ekologik tarbiya metodlari, faoliyat turlari va amaliy yondoshuvlar tahlil qilinadi. Shu bilan birga, ekologik mas’uliyatni shakllantirishda o‘qituvchilarning roli, o‘quv dasturlari va jamiyatda ekologik ongni oshirish bo‘yicha qadamlar ko‘rib chiqilgan.