MAKTABGACHA TA’LIMDA “OUTDOOR EDUCATION” (TASHQI MAKON TA’LIMI) NI JORIY ETISH VA TABIATGA BO‘LGAN HURMATINI OSHIRISH ORQALI SOG‘LAM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH. (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
“Outdoor Education” (tashqi makon ta’limi) – bu o‘quv jarayonini tabiat qo‘ynida, ochiq havoda tashkil etish orqali bolalarning rivojlanishiga ko‘maklashuvchi innovatsion yondashuvdir. Ushbu ta’lim usuli tabiiy muhitni o‘rganish, ekologik ongni shakllantirish va bolalarni faol turmush tarziga yo‘naltirishda muhim ahamiyatga ega. Maktabgacha yoshdagi bolalarning rivojlanishi uchun ochiq havoda o‘tkaziladigan o‘yinlar, ekskursiyalar va tajribalar, ularning aqliy va jismoniy faolligini oshirish bilan bir qatorda, o‘ziga xos tarbiyaviy samaradorlikka ega [1].