O‘simlik mahsulotlariga sharbat olishdan oldin ishlov berish usullari va ulardan uzum, shaftoli va meva sharbatlari ishlab chiqarish energetik samaradorligini oshirishda qo‘llash imkoniyatlari. (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Ushbu maqolada shaftoli va uzum mahsulotlaridan sharbat ishlab chiqarish texnologiyasi, ishlab chiqarish samaradorligi haqida yoritilgan. O‘simlik mahsulotlariga sharbat olishdan oldin ishlov berish usullari va ulardan uzum, shaftoli va meva sharbatlari ishlab chiqarish energetik samaradorligini oshirishda qo‘llash imkoniyatlari haqida aytib o’tildi