TA’LIM MOTIVINI O‘RGANISHDA NAZARIY YONDASHUVLARNING AHAMIYATI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Maqolada talabalarda o‘qish motivlari namoyon bo‘lishining o‘ziga xos psixologik xususiyatlari o‘rganishga doir nazariy yondashuvlarning ahamiyati va  o‘quv motivi va uni shakllantirishning o‘ziga xos xususiyatlari va shakllanish bosqichlari, o‘quv motivlarining namoyon bo‘lishi uchun  zarur bo‘lgan shart-sharoitlari, o‘quv jarayonini to‘g‘ri tashkil etish orqali talabalardagi o‘qish motivlari rivojlantirish shuningdek, talabalar o‘rtasidagi o‘qish motivlarining rivojlanish dinamikasi haqidagi fikrlari yoritilgan.