CHET TILINI O’QITISHDA MUSIQA VA QO’SHIQLARDAN FOYDALANISH (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Ushbu maqolada biz chet tilini o'qitishda musiqa va qo'shiqlardan foydalanishning bir qancha afzalliklarini o'rganamiz. Qo‘shiqlarni til darslariga samarali qo‘shish strategiyalarini ko‘rib chiqilgan, til o‘rgatish uchun mos mashhur qo‘shiqlardan namunalar keltirilgan va sinfda musiqaning tarbiyaviy imkoniyatlarini maksimal darajada oshirish uchun ijodiy yondashuvlarni taklif qilingan. Musiqaning universal jozibadorligi va hissiy rezonansidan foydalanib, o'qituvchilar nafaqat tilni bilish darajasini oshiradigan, balki maqsadli til va madaniyatni chuqurroq tushunish va qadrlashni rivojlantiradigan dinamik va boyituvchi o'quv muhitini yaratishi mumkin.