SOLIQ MA’MURCHILIGINI TAKOMILLASHTIRISHNING DOLZARBLIGI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Davlat soliq siyosati yordamida mamlakatda asta-sekin, bosqichma–bosqich soliq islohotlarini amalga oshiradi. Bozor aloqalariga xos bo‘lgan tartib va qoidalarni bizning kundalik hayotimizga joriy etish, tadbirkorlikni keng tarqatish, soliq to‘lovchilar tomonidan soliqlar va boshqa majburiy to‘lovlarni o‘z vaqtida va to‘liq to‘lash, soliq to‘lovchilarning soliq qonunchiligini chuqur bilishlari va uning talablarini to‘liq bajarishlari - mamlakatimiz soliq siyosatining moliyaviy inqirozga qarshi kurash va iqtisodiy islohotlarning hozirgi bosqichi talablariga to‘la mos kelishini ko‘rsatdi.