Afrosiyob - Samarqandning qadimgi xarobasi (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Mazkur ishda Samarqandning qadimgi xarobalaridan biri bo‘lgan Afrosiyobning tarixi va madaniy ahamiyatiga bag‘ishlangan. Afrosiyob Samarqandning eng qadimiy qismi bo‘lib, uning madaniyati miloddan avvalgi VI asrga borib taqaladi. Maqolada ushbu hududda olib borilgan arxeologik tadqiqotlar, topilmalar va ularning tarixiy ahamiyati keng yoritilgan. Afrosiyobdagi qazish ishlari bu yerda yashagan xalqlarning turmush tarzi, an’analari, me’moriy yodgorliklari hamda savdo yo‘llari bilan bog‘liq ma’lumotlarni aniqlashga xizmat qilgan. Ushbu hudud O‘zbekistonning boy tarixiy merosining ajralmas qismi sifatida katta ahamiyatga ega bo‘lib, bugungi kunda ham ilmiy tadqiqotlar va madaniy merosni boyitishda davom etmoqda