O‘ZBEK TILIDA OT DERIVATSIYASINING LISONIY VA NUTQIY XUSUSIYATLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek tilshunosligining muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan ot derivatsiyasi (ot yasalishi) lisoniy imkoniyat va nutqiy voqelanish paradigmalari doirasida tahlil qilinadi. O‘zbek tilshunosligida ot soʻz yasalishi mavzusi nafaqat nazariy, balki amaliy muloqot uchun ham juda muhimdir.Ot yasovchi affikslarning semantik derivatsiyasi, konversiya hodisasi va nutqiy innovatsiyalar ilmiy asosda yoritiladi.