XALQ QO‘SHIQLARI VOSITASIDA O‘QUVCHILARNING MA‘NAVIY-AXLOQIY FAZILATLARINI SHAKLLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Maqolada musiqa madaniyati darslarida oʻtiladigan oʻzbek musiqa folklor qoʻshiqlarini oʻrgatish uchun qoʻllaniladigan usul va metodlar olib boriladigan dars jarayonining samaradorligi, oʻquvchilariga xos xususiyatlarini belgilab olish, qoʻshiqlardan foydalanilgan turli musiqiy janrlarni maqsadli oʻrganish orqali oʻquvchilarga beriladigan tarbiyaviy ahamiyati, ma’naviy-axloqiy hislari, qarashlari va ishonchini tarbiyalashga erishish, musiqa darslarida qoʻshiqlarni oʻrgatish orqali oʻquvchilarning shakllanganlik darajasini aniqlash uchun amalga oshiriladigan ishlar, oʻquvchilarga bolalar folklor qoʻshiqlarini oʻrgatish orqali berilishi mumkin boʻlgan ta’lim-tarbiyaning koʻlami, darajasi, mazmuni va imkoniyatlarini aniqlab olish qay tarzda rejalashtirish lozimligi haqida soʻz boradi.