O’ZBEK IZOHLI LUG’ATCHILIGINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Mazkur maqola o’zbek izohli lug’atchiligining shakllanish  bosqichlari , tarixiy taraqqiyoti hamda zamonaviy rivojlanish yo’nalishlari tahlil qilinadi. O’zbek tilshunosligida  izohli lug’atlarning tutgan o’rni , ularning ilmiy va amaliy  ahamiyati yoritilib  istiqboldagi rivojlanish masalalariga e’tibor qaratiladi. Lug’atlar har doim biz uchun muhimligi anglatib o’tiladi.