BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA IJTIMOIY MOTIVATSIYANI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Ushbu tadqiqot ishi boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijtimoiy motivatsiyasini tarkib toptirishning nazariy-metodik asoslarini yoritadi. Maqolada shaxsning shakllanish davrida ijtimoiy muhitning o‘rni, o‘quvchi motivatsiyasiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar tahlil qilingan. Tadqiqot davomida olingan natijalar o‘quvchilarning jamoaviy faoliyatga bo‘lgan qiziqishini oshirish strategiyalarini ishlab chiqishga xizmat qiladi.