ROZATSEA BILAN KASALLANGAN BEMORLARNING KLINIK VA MIKROBIOLOGIK JIHATLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Rozatsea bilan kasallangan bemorlarda klinik belgilar va mikrobiologik o‘zgarishlar o‘rtasidagi bog‘liqlikni aniqlash ushbu tadqiqotning asosiy maqsadi bo‘ldi. Demodex follikulorum va demodex brevis laborator tekshiruv usuli, ajratib olingan materiallarni antiprotozoidlarga nisbatan sezuvchanligini aniqlash usuli, olingan natijalar asosida rozatsea bilan kasallangan bemorlarga ishlab chiqilgan yangi kompleks davolash usuli O’zbekiston Respublikasi ixtisoslashtirilgan Dermatovenerologiya va kosmetologiya ilmiy -amaliy tibbiyot markazi Samarqand filiali amaliyotida joriy qilinadi.