O‘ZBEKISTONDА ELEKTRON TIJORATNING RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA KELAJAK ISTIQBOLLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida elektron tijoratning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda kelajak istiqbollari IMRaD talablari asosida tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida analitik, tarixiy, taqqoslama va prognozlash metodlari qo‘llanilib, elektron to‘lov tizimlari, marketplace platformalari, logistika infratuzilmasi va raqamli savodxonlik darajasi kabi omillar o‘rganildi. Natijalar O‘zbekistonda elektron tijorat bozori barqaror o‘sish sur'atlariga ega ekanligini ko‘rsatadi; xususan, 2025-yilda sektorda yillik o‘sish 40–45% atrofida qayd etilgan. Muhokama qismida elektron tijoratning iqtisodiyotga ta’siri, mavjud muammolar hamda 2030-yilgacha bo‘lgan rivojlanish istiqbollari yoritilgan. Maqola elektron tijorat ekotizimining modernizatsiyasi bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar va takliflar beradi.