SAĞLIKLI YAŞAM TARZI: EĞITIMDEKI ROLÜ VE ÖNEMI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Bu çalışma, sağlıklı yaşam tarzının eğitim sürecindeki rolünü ve önemini incelemektedir. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları, öğrencilerin akademik başarıları, sosyal ilişkileri ve duygusal dengeleri üzerinde doğrudan etkili olan temel unsurlardır. Araştırmada dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, uyku düzeni ve stres yönetimi gibi sağlıklı yaşam unsurları ele alınmıştır. Ayrıca, eğitimde sağlıklı yaşamın farklı aşamalardaki etkileri, okul programları ve eğitim politikaları çerçevesinde incelenmiş ve öğrencilerin gelişiminde oynadığı kritik rol vurgulanmıştır.