YOLGʻIZLIK HISSINING ZAMONAVIY SABABLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy ijtimoiy sharoitlarda, urbanizatsiya va texnologik transformatsiya fonida yolg'izlik hissining kelib chiqish sabablarini chuqur o'rganishga bag'ishlangan. Ishda I. Pavlovning oliy nerv faoliyati, S. Rubinshteynning faoliyat nazariyasi va Z. Freydning psixoanaliz yondashuvlari, shuningdek, E. G'oziyevning shaxsga oid ishlari sintez qilinadi. Tadqiqot yolg'izlik hissining an'anaviy qadriyatlar va globallashuv ta'siri to'qnashuvida kuchayayotganini ko'rsatadi. Muammoni hal qilishda shaxsiy va tizimli yechimlarning uyg'unligi zarur.