YIRIK VA MAYDA SHOXLI HAYVONLARDAN OLINGAN SUT YOG‘LARNING XUSUSIYATLARINI TADQIQ QILISH (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Sut — bu tirik organizm uchun eng qadimiy, to‘laqonli biologik mahsulotlardan biridir. U inson hayoti uchun zarur bo‘lgan oqsil, yog‘, uglevod, mineral modda va vitaminlarning muhim manbai hisoblanadi. Sutning kimyoviy tarkibi hayvon turi, zot, yosh, oziqlanish sharoiti, yil fasli va sog’ilish davriga qarab farqlanadi. Sutning eng muhim komponentlaridan biri bu - sut yog’idir. U nafaqat energiya manbai, balki organizmda muhim fiziologik jarayonlarda ishtirok etuvchi biologik faol moddadir.