EKO-BETONLAR: ATROF-MUHITGA ZARAR KELTIRMAYDIGAN ZAMONAVIY BETON TURLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada eko-beton tushunchasi, uning yaratilish sabablari, asosiy turlari va texnologik xususiyatlari keng yoritilgan. Geopolimer, karbonatlashgan, qayta ishlangan va nanotexnologiyalar asosida ishlab chiqariladigan betonlarning ilmiy va amaliy asoslari, fizik-mexanik afzalliklari, ekologik va iqtisodiy samaradorligi tahlil qilingan. Jahon va O‘zbekiston tajribalari asosida eko-betonlarni ishlab chiqarish va joriy etishning istiqbollari, ularning “yashil iqtisodiyot”dagi o‘rni hamda atrof-muhitni muhofaza qilishdagi ahamiyati ochib berilgan.