SHAXSIY O‘SISHDA HISSIY INTELLEKTNING ROLI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Zamonaviy psixologiya so‘nggi yillarda shaxsning muvaffaqiyatli hayoti faqat aqliy salohiyat bilan emas, balki hissiy intellekt darajasi bilan ham belgilanadi degan g‘oyani ilgari surmoqda. R. Goulman, P. Salovey va J. Mayerlarning tadqiqotlarida hissiy intellekt insonning o‘z his-tuyg‘ularini anglash, ularni boshqarish, boshqalar hissiyotlarini tushunish va ijobiy ijtimoiy munosabatlarni shakllantirish qobiliyati sifatida izohlanadi.