GENDER NUQTAIY ZAZARIDAN TIL BIRLIKLARINING ASSOTSIATIV BAHOLANISHI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur tezisda gender nuqtayi nazaridan til birliklarining assotsiativ baholanishi tahlil etiladi. Ayollar va erkaklarning lingvistik tafakkuridagi farqlar, ularning so‘zlarga, iboralarga va tasviriy ifodalarga bergan baholari orqali ochib beriladi. Assotsiativ tajriba asosida olingan ma’lumotlar jamlanib, genderga xos semantik maydonlar aniqlanadi. Shuningdek, til birliklarining inson ongida uyg‘otadigan obrazlar, emotsional-reseptiv yondashuvlar va madaniy stereotiplar nuqtayi nazaridan tahlili amalga oshiriladi. Tadqiqot natijalari jamiyatdagi gender rolining til orqali qanday shakllanishini hamda bu jarayonning kommunikativ ahamiyatini yoritib beradi.