“ILIADA” O‘ZBEK TILIDA: QAHRAMONLAR VA SO‘Z SAN’ATINING YANGI KO‘ZGUSI" (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Homerning “Iliada” dostoni oʻzbek tiliga tarji-masining lisoniy kognitiv tahlili uchun misollar keltirilgan. Doston qahramonlari uchun berilgan epitetlarning belgilari va tarkibiy lingvistik  izohlari berilgan.