BLOKCHEYN, KRIPTOVALYUTALAR, MAYNING: IQTISODIY MOHIYATI VA QO’LLANILISH XUSUSIYATLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Soʻnggi yillarda jahon moliya bozorida katta oʻzgarishlar roʻy bermoqda. Binobarin, valyuta instrumentlari sifatida ishlatiladigan vositalarni, savdo operatsiyalarini iloji boricha osonlashtirsh va qulaylashtrirish, bozor ehtiyojlariga mos ravishda oʻzgarishlarini va rivojlanishni ham talab etmoqda. Shuningdek, insoniyat va jamiyat, iqtisodiy munosabatlar, bozorlar tobora rivojlanib borishi sababli, murakkab tovar almashinuvi vositalariga ehtiyoj paydo boʻlib, bu esa, shifrlangan valyutalarning joriy etilishi xalqaro toʻlov tizimini bir necha yil avval tasavvur qilib boʻlmaydigan darajada kengayishiga sabab boʻlmoqda. Xususan, soʻnggi yillarda kriptovalyutalar ham moliya bozorida shiddat bilan rivojlanayotgan asosiy tarmoqlardan biriga aylanib bormoqda.