MODDALARNING MAGNIT MOMENTINI TERMODINAMIK USULDA ANIQLASH (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Agar  F  sistemaning  termodinamik  potentsiali aniq  bo‘lsa, u holda  magnit  moment  (2.11)  formula  bo‘yicha  hisoblanishi  mumkin. Lekin   termodinamika bevosita  termodinamik potentsial ko‘rinishi haqida ma’lumot bermaydi. Uni hisoblash uchun makroskopik kattaliklar va alohida zarralarning  xossalari  orasidagi bog‘liqlikni ko‘rsatuvchi  statistik fizikaga murojaat qilinadi