O’ZBEK VA INGLIZ MEDIADISKURSIDAGI EVFEMIZMLARNING MILLIY-MADANIY XUSUSIYATLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu tadqiqot O‘zbek va ingliz mediadiskursida evfemizmlarning milliy-madaniy xususiyatlarini lingvistik va pragmatik nuqtayi nazardan tahlil etadi. Tadqiqot davomida evfemizmlar nafaqat til birliklari, balki ijtimoiy-madaniy munosabatlarning ifodasi sifatida qaraladi. Qiyosiy tahlil orqali har ikki tilga xos semantik va funksional farqlar ochib beriladi.