IJTIMOIY PEDAGOGIKADA IJTIMOIY TARBIYANI OLIB BOORISH (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ijtimoiy tarbiya jamiyatdagi yoshlarni axloqiy, madaniy va ijtimoiy jihatdan to‘g‘ri shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Bugungi kunda tezkor ijtimoiy, madaniy va iqtisodiy o‘zgarishlar tufayli yosh avlodni tarbiyalash jarayoni yangicha yondashuvlar va metodlarni talab qilmoqda. Ijtimoiy tarbiya, avvalo, shaxsning jamiyatdagi o‘rnini anglash, ijtimoiy mas'uliyatni his qilish va jamiyatning axloqiy me'yorlariga mos ravishda o‘zini tutishni o‘rgatish orqali yoshlarni tarbiyalashga yordam beradi.