BANK TIZIMINI TRANSFORMASIYA JARAYONI VA UNING BANKLAR BARQARORLIGIGA TA’SIRI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
So‘nggi yillarda global moliyaviy tizimda chuqur strukturaviy o‘zgarishlar kuzatilmoqda. Ayniqsa, bank sektorining modernizatsiyasi va transformatsiyasi rivojlanayotgan mamlakatlar uchun muhim strategik ustuvorlikka aylanmoqda. O‘zbekiston bank tizimi ham bu jarayondan chetda qolmayapti: raqamlashtirish, korporativ boshqaruvni kuchaytirish, kapitalni diversifikatsiyalash kabi yo‘nalishlarda bosqichma-bosqich islohotlar olib borilmoqda. Ushbu maqolada transformatsiya jarayonining mazmuni, asosiy yo‘nalishlari va uning banklar barqarorligiga ta’siri tahlil qilinadi.