TURIZM SALOHIYATI MINTAQANING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHIGA TA'SIRI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Turizm sanoati barcha yo‘nalishlarga ko‘p o‘lchovli ta’sir ko‘rsatadi. Rivojlanayotgan sanoat sifatida u barcha manfaatdor tomonlar mas’uliyat bilan ishtirok etsa, mahalliy hamjamiyat rivojiga ulkan hissa qo‘shadi. Turizmning ijtimoiy ta’siri, boshqa narsalar qatori, olimlarning e’tiborini talab qiladigan narsadir. Turizmning ijtimoiy ta’siri juda katta va xilma-xil bo‘lib, u boshqa turistik ta’sirlar bilan birlashtirilgan.