BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARIDA ART TERAPIYA VOSITASIDA IJODIY TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISH (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ijodiy tafakkurning shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar yoritilgan. Ijodiy tafakkur nazariy va empirik tafakkur uyg‘unligiga asoslanadi hamda refleksiya, ichki reja, tahlil kabi aqliy jarayonlarni qamrab oladi. Tadqiqotchilar A.B. Vorontsov, E.A. Vyaxireva, L.B. Ermolaeva-Tomina va L.M. Yevdokimova ishlariga tayanib, bolaning ijodiy tafakkuri rivojida hissiy va intellektual oldindan anglash muhim rol o‘ynashi ta’kidlanadi.